Då var det bestämt!

Godmorgon!

 

Japp. Då var det bestämt. En valp ska så småningom göra entre i vår lilla flock. När det blir finns det inget datum på. Har jag tur kommer det att bli från en kennel jag har största förtroende för. Om inte så är jag säker på att jag hittar valp någon annanstans. Jag har inte bråttom. Att det är genomtänkt är ett som är säkert. Jag har länge ältat detta fram och tillbaka. Bestämde mig gjorde jag när min käre älskade man lade huvudet på sned och sa: "Jag tycker att du ska boka en valp!" Då visste jag att det var rätt. Det kommer inte ske denna veckan och inte nästa heller. Som sagt. Jag har inte bråttom. Nu när beslutet är taget så känns det som om det svåraste är gjort. Jag har verkligen haft beslutsångest över detta så genomtänkt är det i allra högsta grad.

Det kommer att bli en welsh springer spaniel. Även det är bestämt. En tik. Det finns många raser jag skulle kunna tänka mig men man måste bestämma sig för något. Vi vill ha en aktiv hund som är pigg på det mesta. Kan vara ute i alla väder och gillar motion. Den ska vara lättlärd men får gärna vara lite busig och hitta på egna små bus emellanåt. Alert! Den får så gärna vara hund i stor utsträckning! Att den är lite mindre än golden är i dagsläget en fördel faktiskt. Jag gillar lite större rubusta hundar men en lite mindre lika robust vovve kan ju inte vara en nackdel. Så ser jag det idag. Det här kommer att bli så bra så.

I lugn och ro kommer jag att planera för valpens ankomst. Det kan dröja ett halvår det kan dröja ett år. All in good time! Det viktigaste är att det blir rätt. Till våren hade varit perfekt. Det killar lite i magen när jag tänker på det. Spännande!

Den här dagen kommer Alvedon att vara min bästa vän. Vi ska göra sällskap till Hörby för att hålla kurs. Vi tar med oss Doris så hon kan hålla lektion. Om inte jag och Alvedon orkar. :)

Ha en underbar dag!

Kram

 

7 sep 2014

Comments powered by Disqus