Charmen med att vara hundägare.

Godmorgon!

Det finns mycket som är charmigt med att vara hundägare. Jag ska bara nämna några.

Alla tycker väl att det är charmigt att alltid vara lite täckt av hår som inte är ens eget. Rollern är ens bästa vän och ändå finns dom kvar. Överallt. Man behöver aldrig fundera på att man ska råka glömma sina lurviga vänner. De lämnar spår efter sig överallt.

Hår är bara en sak de lämnar efter sig. Sand ligger även det i små högar över alla golven. Även om man inte varit på någon strand. Utan inneskor får man fötterna filade helt utan ansträngning när man rör sig hemma.

En annan sak man får under fötterna är halvtuggade märgben med lite lagom skarpa kanter. Dom ligger alltid placerade precis där man sätter fötterna när man ska resa sig ur soffan. Lagom kladdig och här får jag fundera länge på vad som egentligen är charmigt med detta.

På tal om att inte råka glömma vovven. Dom ligger alltid i vägen. I en dörröppning så man får hoppa över dem. Mitt på köksgolvet så man snubblar över dem när man lagar mat. Nedanför sängen så man studsar in i väggen mitt emot när man behöver gå upp mitt i natten. Hunden flyttar sig inte för man har tränat dem till att vara trygga hundar som litar på att man inte gör dem illa. Alltså lyfter dem möjligen på huvudet men inte mer när man snubblar omkring.

Om vovven inte får följa med på festen ser den alltid till att man tar med sig en liten gnutta av dem när man går. Gärna i form av en sträng slem som hänger klädsamt från bluskanten. Givetvis slänger dom in en näve hårstrån också. Får man inte följa med är detta hundens perfekta sätt att hämnas denna oförrätt. Givetvis löser man detta genom att skaffa sig vänner som själva har hund och därmed inte alls tycker att det är konstigt att man ser ut som man gör.

Annars är charmen med att vara hundägare denna framför allt: Man har alltid en vän alldeles i närheten när man behöver en. Hårig, lycklig, naturlig och framför allt full av kärlek som inte störs ett enda dugg av varken slem, hår eller grusiga golv.

För övrigt firar vi bröllopsdag idag min man och jag. 36 år. Hurra för oss.

Ha en underbar dag!

Kram

24 jun 2014

Comments powered by Disqus