Bra hundägare!

Godmorgon!

"Min hund är så stökig!" "Jag ber om ursäkt för min hund!" "Pinsamt så han skäller!" "Hon är snäll egentligen men blir så upphetsad när hon ser andra hundar. Förlåt!"

Detta är några exempel på alla ursäkter jag får höra varje gång jag startar en ny kurs. Man ber om ursäkt för sin hund. För sig själv och sitt hundägande. Jag har ett par saker att säga till er:

 Ni försöker göra något åt det. Ni har anmält till en kurs för att komma till rätta med det så ni kan få ett bra hundliv tillsammans med er hund.

Man är så upptagen av att försöka få tyst på sin egen hund att man inte ser att i stort sett alla har lite problem på första lektionen. Det är inte många hundar som står i givakt sidan om husse eller matte vid en kursstart. Alla är lite upphetsade av att träningsplanen är full av nya kompisar men det är egentligen inte dom jag talar om. Det är dom som anmält till kurs för att man faktiskt har problem i vardagen. Dom som har det jättebra med hunden hemma i huset eller lägenheten men inte har kontroll utanför hemmet. Eller dom som har hundar som inte kan koppla av ens hemma och håller på att ta livet av familjen med sin energi.

Om man nu inte varit en bra hundägare i mina ögon då hade man stängt in hunden och bara accepterat att ens hundägande inte blev som man tänkt eller ännu värre tagit död på hunden för att bli av med problemen. Om man inte ens försökt få rätt på problemet kan man få kalla sig för en dåligt hundägare. Att man försökt och gjort allt man kan tänka sig och inte kommer rätt ändå är man fortfarande en bra hundägare när man ger upp. Man har försökt!

Så när du kommer på kursen och ber om ursäkt för din hund ska du veta att i min bok är du redan en bra hundägare. För du är där!! Du som står där vecka efter vecka och kämpar för att du så gärna vill hjälpa både dig själv och din hund är fantastisk hundägare. Oavsett resultatet. Du ger hunden och dig själv en chans. Det gör dig till en fantastisk hundägare!

Så sluta be om ursäkt för din hund och dig själv. Sträck på dig istället. Du är en bra hundägare för att du bryr dig!

Ha en underbar dag!

Kram

15 okt 2014

Comments powered by Disqus