Bra början.

Godmorgon!

Den här dagen börjar bra. *ironi* Det första jag gör när jag ska gå ut genom dörren med hundarna är att snubbla på trappsteget och lägga mig raklång i snön och fick en väldigt nära studie av den snö som fallit i natt. Fräs och tvi. Hundarna som vanligtvis skuttar runt husknuten stannade upp och studerade mitt splattrande för att komma upp igen. Kul matte. En något ovanligt lek så här på morgonen men vad fan vi är med!
Min morgoncigarett som jag tänt innan jag gick ut genom dörren fräste till och slocknade där i snödrivan. Nåja, det är inte nyttigt att röka som min mor påpekat många gånger. Kravlar mig upp och försöker övertyga de ystra hundar som studsar omkring benen på mig att vi ska göra som vanligt och bara gå ut och morgonkissa. Inte leka. Resten av den lilla morgonrundan gick utan missöde och jag kom in igen hel och någorlunda torr.

Ok. Då ska vi ha lite te då. Grabbar tag i kannan och fyller den med vatten. Slår i kanten på diskbänken och tappar kannan full av vatten. Så klart hamnar inte vattnet i diskhon. Nejdå! Golvet behöver visserligen svabbas men jag hade inte tänkt börja dagen med det och inte med mitt tevatten. Suckar tungt och hämtar svabben. En hund står och betraktar det hela och skakar lite på huvudet. Matte börjar inte dagen som hon brukar. Städa innan frukost. Såna ideér.

Nu är jag väldigt försiktig när jag dukar min frukost. Inga fler missöden so far och frukosten står färdig. Hundarna tycker att det är dags att gå ut och lägga sig i en snödriva och jag lyckas klämma Selmas svans i dörren. Med ett tjut vänder hon sig om och ger mig en förolämpad blick. Förlåt min duva. Alma som hoppat undan hamnar under min fot och jag trampar henne på tassen. Ännu ett tjut och en arg blick även från henne. Doris står utanför och betraktar det hela undrande vad de andra stackarna gjort eftersom dom misshandlas av matte.

Jag kollar noga att köksstolen står där den ska innan jag sätter mig. Häller försiktigt upp en kopp te och rostar en macka. Bäst att sitta här en stund. Innan jag tar livet av både mig själv och hundarna.

Dagen börjar bra.

Ha en underbar dag!

Kram

19 feb 2013

Comments powered by Disqus