Borde blogga om......!

Godmorgon!

Bildresultat för isbjörnar

  Världen är full av saker som behöver vår uppmärksamhet. Jag har valt att bry mig om djuren. Är beskyddare av en isbjörn som är väldigt dålig på att höra av sig. Han har förmodligen fullt upp med att överleva när isen smälter och klimatet förändras och därmed levnadsförhållandena för honom. Han har nog inte tid att tacka mig för mitt lilla bidrag.

 I djungeln sitter bergsgorillan och undra var min check blir av. Tigern går omkring med macheten och hugger ner det höga gräset för att se om jag är där för att hjälpa. Noshörningen har fullt sjå med att hålla i sitt horn. Han undrar varför han inte kan få vara ifred. Han behöver sitt horn. Elefenten har problem. Hur ska han kunna gömma sig för människan med den stora kropp han begåvats med. I havet simmar fiskar......än så länge!

Hur mycket vi egentligen påverkar kan man diskutera. Hur stort ansvar vi har för förändrade förhållanden för våra djur finns det delade meningar om.

En sak är dock säker. Om någon kan påverka så är det vi. Djuren kan inte det. Det ansvaret är vårt. Man kan inte göra allt. Men alla kan gör något. Utan att ha dåligt samvete för att man inte gör nog. Om det så bara är att inte kasta tuggummi på marken för att ingen stackars fågel ska gå en plågsam död till mötes så är det något.

Ha en underbar dag!

Kram

12 apr 2015

Comments powered by Disqus