Blött, blött, blött!

Godmorgon!

 

Igår regnade det inte på kurserna. Det skvalade. Trots regnställ och kängor så var jag våt in på bara kroppen. Dämpade det humöret? Inte ett dugg. Alla dök upp och vi försökte jobba så gott det gick i vår nya, fina inhägnad i Hörby. Jisses, så fint det har blivit. Påkostat och snyggt. Jättestort är det och väldigt snyggt. Hundskolan jublade.  Jublade över allt utom vädret. Det var liiite väl mycket regn.

Det var nog det och det faktum att det var mors dag som gjorde att vi var en väldigt liten grupp på hundspråket men så mysigt vi hade. Runt köksbordet satt vi fem stycken och pratade i timmar. Hur kul som helst. Ok, vi pratade mest hund men det slank in annat också. Vi konstaterade att vi har blivit ett härligt gäng som blir större och större. Jag får snart bygga ut så jag får plats för alla. Skämt å sidor. Jag håller fortfarande på gränsen åtta-tio stycken för annars kan jag inte hålla reda på alla hundarna och det blir lite väl förvirrat. Nästa vecka är det fullbokat igen och jag är så glad för det. Det blir svårt att hålla sommaruppehåll. Jag kommer att sakna alla så mycket över sommaren. Vi kör på till första veckan i juli men sen är det semester till andra veckan i augusti.

Vi var som sagt inte så många igår men så bra det blev. En hund, underbara Gissa, som hade ett lite dåligt självförtroende när hon kom första gången har fått upp sin självkänsla på ett sätt som värmer mitt hjärta. Från att gå oroligt runt husse och titta oroligt på de andra hundarna till att kolla in lite då och då att husse är kvar och leker så fint med de andra hundarna. Hon har på kort tid lärt sig att backa undan lite när det blir för mycket istället för att ta till att försöka skrämma bort dem. Hon har lärt sig att läsa på bara några gånger. Idag klarar hon t o m de hundar som har lite hög energi. Hennes kroppsspåk är ett helt annat nu. Det har hon gjort för att vi har hundar som har ett perfekt hundspråk som även dom lärt sig på våra träffar. Hon kan känna sig trygg för att hundarna "pratar" på ett sätt så hon inte känner sig hotad. Det var så underbart att se.

 Skrållan, en labrador som under Doris sjukskrivning tog över rollen som medlare släppte det helt nu när Doris är tillbaka. Man kan bara undra vad det är som gör att hon tog sig den rollen och vad som gör att hon genast lämnar tillbaka den till Doris när hon kom tillbaka. Underbara hundar!

Även Harry, den stora härliga mastiffen, visade de tendenserna igår och gick emellan när han tyckte att det behövdes lugnas ner lite. Denna hund har fått även han ett tydligt och snyggt hundspråk och när han gick in som medlare sprack nästan allas våra hjärtan. Underbara hund.

Troja, Emmas klippa, hade så roligt att hon log hela tiden medan hon sprang omkring med sina nya kompisar. Harmoni.

Det var en härlig söndag trots att vädergudarna försökte förstöra det för oss så gott de kunde. Inte en chans. Här har vi hundägare som inte bryr sig om väder. Blöta in på bara kroppen gick vi in och drack en god kopp kaffe och pratade som sagt i flera timmar medan hundarna vilade så sött på sina handdukar och i bilarna. Trötta, nöjda och väldigt blöta.

Nu skiner solen i Hörby och jag hoppas att regnstället inte ska behövas ikväll när jag ska jobba. Även om jag inte bryr mig om att det regnar så är det betydligt trevligare att jobba när man slipper torka av glasögonen titt som tätt för att se något.

Ha en underbar dag!

Kram

 

27 maj 2013

Comments powered by Disqus