Blöt sockerkaka och lyckliga hundar.

Godmorgon!

Japp. Det var vad som bjöds på gårdagens avslutning på en av kurserna. Första lektionen, valpkurs, inga problem. Inget regn förrän diplomen delades ut. Inga problem alls. Alla fick kvitto på hur duktiga deras valpar blivit. Ingen av dem är lydnadschampions efter de här åtta veckorna tack och lov men alla har börjat sin träning för att bli väldigt trevliga familjehundar. Allihop. Glada hundar är dom allihop och det är viktigast. Många förstagångsägare så frågorna har varit många och jag har älskar varje minut jag har fått guida dem mot ett underbart hundägande. Vilka valpar jag har fått jobba med. Här har funnits allt. Från den lilla, lilla chihuahuablandningen som var så rädd från början till en ovanligt samarbetsvillig shar pai gosse. Helt underbara allihop. Givetvis fortsätter de flesta på kurs så inte behövde jag fälla några tårar av avsked.

Nåväl. Över till lektion nummer två. En lektion jag gjorde betydligt kortare än vad som var tänkt. Regnet öste ner redan innan vi började och jag undrade lite för mig själv om jag skulle få stå där ensam eller. Några få kom. Vi lät hundarna leka medan vi åt blöt sockerkaka och drack utspätt kaffe och pratade och pratade. Hade hur trevligt som helst där i regnet. Hundarna lekte så det bokstavligen stänkte om det. Lyckliga hundar.

Det fick mig att fundera på om man skulle haft en inomhuslokal men nej. Jag kan inte tänka mig att träna hundar inomhus. För mig är det halva grejen med att ha hund. Att vara ute. Våra hundar är inte så ömtåliga som vi tror. Hundarna klarar det ofta hur bra som helst. Ok. Jag har golden som är en väldigt vädertålig hund men det är nog oftare husse och matte som inte vill vara ute. Dock vill jag ha sagt att det väldigt sällan gnälls över väder och vind. Mina deltagare är tåligt folk. Härligt! Vi tränar hund oavsett och äter blöt sockerkaka med utspätt kaffe till och gillar det! :)

Ha en underbar dag!

Kram

13 maj 2014

Comments powered by Disqus