Beröm sitter som en smäck!

Godmorgon!

Igår fick jag beröm. Jäpp! Ett par skopor dessutom. Jag skäms inte för att säga det. Jag tar det som ett kvitto på att jag gjort ett bra jobb. Ett mail, ett sms och även face-face. Jag växer av detta. Jag inspireras till att göra ännu bättre. Jag mår bra ända in i själen. Jag tänker......

Om jag funkar så finns det ingen anledning att tro att inte min hund funkar precis likadant. På den punkten är vi inte ett dugg olika. Det här är inget nytt men det finns alltid anledning att påminna om det. Jag tjatar om att våra händer ska vara snälla när vi tar i hunden. Jag tjatar även om att inte sätta kraven högre än att man kan beröma hela vägen fram till önskat beteende. Berömmer du mig går jag den där extra milen för dig. Ger du mig en örfil gör jag det jag måste men inte ett enda dugg mer. Om ens det! Jag undviker ditt sällskap och om jag kan lämnar jag dig. Det är inte så svårt att räkna ut varför man kommer längre med kärlek och beröm. I hundträning och i ja, allting!

Varför tar jag nu upp detta idag då? Ja en anledning är just för att jag fått beröm och mår jättebra av det. En annan är att jag avslutade en kurs igår där jag sett så mycket av den varan. Den med kärlek, beröm och tålamod. Där man trots att det finns en del småproblem aldrig ens funderat på att ta till annat än beröm och belöning. Där jag sett så stora framsteg och där hundarna utvecklats till den grad att ägarna tycker att dom fått en ny hund.

Detta är inte min förtjänst även om jag solar mig i berömmet. Jag står bara för hur man ska jobba. Jobbet gör dessa härliga hundägare. Jag har förhoppningsvis stått för uppmuntran, beröm och inspiration. Men vänta, det var ju precis det vi ska ge hundar. Du ser, då gör man ett bättre jobb!

Ha en underbar dag!

Kram

11 mar 2014

Comments powered by Disqus