Bekvämlighet.

Godmorgon!

Jag är en person, som precis som många andra, är ganska bekväm av mig. Då menar jag inte lat men just bekväm. Varför ta den jobbiga vägen om man kan ta den enkla. Som barn skulle man vara ute och röra på sig hela tiden. Märk väl att det var före datorernas tid och innan dag-tv så jag tror inte att vi satt och gjorde "ingenting" så ofta även om vi inte sprang omkring och lekte oavbrutet. Jag tror inte att vi egentligen behövde "knuffas" på för att vara igång. Jag, som liten, var en pysseltjej. Tyckte om att sitta och läsa böcker, pyssla med mina papper som jag skrev fina bokstäver på osv. Inte så mycket spring. Att jag sen väldigt bekvämt "glömde" att plocka undan allt efter mig kan förmodligen mina äldre syskom vittna om. Bekväm. Inte lat.

Jag är lite som hundarna. Sparar på krafterna. Man vet inte när man kommer att behöva dem. Om man studerar en hund kan man mycket tydligt se att den inte tar ut sig mer än den behöver. Den tar den kortaste vägen. Den gör det så enkelt som möjligt för sig. Vilar den så gör den det. Den håller inte på med en massa för att inte få dåligt samvete för att den är overksam. Åh, om vi vore lite mer som hunden. Om vi fick vara lite mer som hunden.

Sen om jag gör något jag tycker är jätteroligt kan jag hålla på hur länge som helst. Jag behöver ingen som står och puschar på mig för att jag inte ska gå och lägga mig på soffan istället. Nej då. Då jäklar är jag lättmotiverad. Då är jag inte bekväm av mig längre. Sån är hunden också.

Med andra ord, för att som vanligt komma in på hundträning, om man gör det hela så roligt att hunden skrattar pälsen av sig behöver man inte jobba så mycket med olika sätt att motivera. Lek! Ha kul tillsammans och stoppa in lite övningar emellan. Jag kan lova att hunden inte längre väljer den bekväma vägen. Då går den den där extra milen för din skull. Have fun!

Nu ska den här bekväma människan sätta på en kopp kaffe och fortsätta vara bekväm. Ingen har ju lekt med mig så jag skrattar pälsen av mig.

Ha en underbar dag!

 

8 feb 2014

Comments powered by Disqus