Barnslig förtjusning.

När man nu inte vinner den där högvinsten på Trisslotten man köper lite då och då eller plötsligt upptäcker att man har en avlägsen släkting i Amerika som dött och efterlämnat många sköna dollars till en får man hitta andra saker att bli just barnsligt förtjust över. Ute på morgonrundan igår, som alla som bor i Skåne vet var en väldigt blöt tillställning, kämpar jag med regnet medan hundarna tycker att det är precis som vanligt. Inga bekymmer alls med att det är blötare än i duschen. I en väldigt vacker höstdunge hittar jag detta träd som hade ett ganska tätt bladverk i sprakande höstfärger som skyddade lite från blötan och dessutom en pall intill trädstammen som var perfekt att sitta på för att inta dagens frukost. Hundarna och jag slog oss ner. Tog fram våra blöta ostmackor, slog upp en rykande varm kopp kaffe som smakade himmelsk och till detta njöt vi av en vy som var som en palett.

Hm. Syns inte riktigt på bilden men jag lovar att det var en helt underbar utsikt. Hundarna, som inte som sagt bryr sig ett enda dugg om att det regnar, lade sig vid mina fötter och vi satt en lång stund och lyssande på droppandet från trädet. Blupp, blupp, blupp.... drack vårt kaffe, mumsade på mackan och gjorde oss beredda att fortsätta dagen. Oavsett hur den sen skulle bli så har vi i alla fall haft denna, för oss, så viktiga stund där vi bara njuter av varandras sällskap och inget väder i världen kan störa detta. Inget.

Jag uppmanar alla att prova detta. Bor man i stan kan man kanske ta en helgmorgon och köra till en skog eller varför inte hitta en skön plats i en park. Det är bomull för själen. Själv har jag det väl förspänt med naturen precis utanför dörren. Där behövs inga pengar eller andra saker. Där bjuder naturen på allt vi behöver.

22 okt 2013