Badflickorna.

Godmorgon!

Först vill påpeka att Gina inte på något sätt blir stimulerad för mycket. Det är så olika hur fort valpen "bor in sig" i sitt nya hem och vår lilla solstråle är en valp som har en väldigt tydlig av- och på knapp vilket innebär att hon vilar och sover väldigt tryggt mellan aktiviterna och är lugn (så lugn som nu en valp ska vara!) pigg och väldigt glad! Hon myser minst, jag upprepar, minst lika mycket med oss som vi busar och hittar på äventyr. Hon sover så gott om natten alldeles intill oss i sängen och har inte svårare än andra valpar för att gå ner i varv på kvällen när det är dags för vila.

Igår var vi i stan och idag skulle vi ta en vilodag men vi har ju en vovve till. Doris behöver sina badbesök i Klagshamn  och med tanke på att den lilla italienskan vilat sina 16-18 timmar de senaste dygnet tänkte vi ok, vi ser vad hon tycker om vatten. Alla som vet något om lagotto känner till att de flesta är väldigt glada för vatten. Om inget annat bjuds badar dom i vattenskålen och det har Gina redan hunnit med ett par gånger med resultatet att vi har en slingrande å längs köksgolvet. Vi har gett upp torra golv. Om hon inte badar i skålen lägger hon hela tovet under hakan i vattnet och sen rinner det längs golvet. Som sagt. Vi har gett upp!

Åter till gårdagens aktivitet. Klagshamn. Fördelen med detta ställe är att det är många stigar hit och dit så man kan korta rundan så det passar liten lagottovalp. Däremellan får man hänga på armen så inte Doris ramlar för att vi går för sakta! Shit! tycker hon. Den där lilla saken blir ju omkörd av sniglarna bara för att hon ska sitta och titta på allting HELA tiden!

Vi kom ner till havet. Liten tös fick bråttom! Vatten!!!

Det tog exakt fem sekunder sen stod hon i vattnet! Tog sina första simtag när Doris simmade iväg efter en pinne. Tack och lov att hon lyssnar så bra på sitt namn så vi slapp springa ut och hämta in henne. Vi hade inte riktigt väntat oss denna enorma entusiasm för havet!

Vi hade två väldigt lyckliga hundar där på stranden. Doris fullständigt älskar detta ställe där man får simma och sträcka ut och Gina var inte sen att hänga på. I kanten än så länge, tack!

Sitta och kolla in storasyster när hon har simuppvisning passar även det för liten valp som upptäcker mer och  mer för varje dag att livet är ganska härligt!

På vägen hem efter badet lämnade jag mer än gärna över till husse att bära denna blöta ulltuss och på vägen tog vi en paus i gröngräset. Då kryper Gina upp i husses famn och struntar fullständigt i att han blir lika blöt som hon. Det gör han också!

Ha en underbar dag!

Kram

14 aug 2015

Comments powered by Disqus