Avundsjuk hund?

Godmorgon!

 

För det första talar jag inte om avundsjuka i den bemärkelsen när man känner sig förfördelad (jo, det är ett adekvat ord trots att det ser konstigt ut i skrift) utan det vi uppfattar som avundsjuka hos hundarna. Hunden känner nog inte att den får mindre fördelar än en annan hund men det beteende det kan väcka när man gosar med en hund och den andra hunden i familjen antingen ger sig på mig eller den andra hunden kan lätt uppfattas som avundsjuka.

Jag tror att det helt enkel handlar om uppmärksamhet från den hunden som blir en pain in the a.... Hunden som bär sig åt som en tok vill ha alla uppmärksamhet själv helt enkelt. Hur hanterar man då detta?

Jag tycker att nonchalans är det bästa i detta läge. Om det handlar om en liten hund. Man får så klart ta hänsyn till storleken på hunden. Det är svårt att nonchalera en rottweiler som sätter sig på ens ansikte i soffan men en liten rackare kan man faktiskt bara fösa ner igen. Om inte det hjälper. Dela på dem. Låt inte båda hundarna vara i vardagsrummet samtidigt. I det fall jag talar om här handlar det om två hanhundar som båda är könsmogna. Små hundar. Den konkurrens som kan uppstå i vuxen ålder är väldigt svår för oss människor att råda över men vi kan helt enkelt ta kommando över det hela och inte acceptera otrevligt beteende.

Gör det enkelt. Dela på dem även om det kniper i hjärtat. Har man två hanhundar eller två tikar i familjen och det här uppstår får man göra det som krävs. Vara bestämd och inte acceptera det helt enkelt. Om du bär dig åt får du inte vara med-metoden. Antingen måste man då hålla dom åtskilda i vissa situationer eller så lär sig hunden som är ett litet monster att man måste hålla sig i skinnet för att vara med.

Så tror jag. Bestämda regler som man inte ruckar på. Gör som jag vill eller så åker du ut ur rummet!

Ha en underbar dag!

Kram

 

25 okt 2014

Comments powered by Disqus