Avslutning.

Godmorgon!

Här kommer den enda sol som verkar synas idag om man ska tro det man ser när man tittar ut genom mitt köksfönster.

 

 

Dags igen. Det där blödiga inlägget när jag ska sitta här och snyfta över att hundar ska lämna mig men se idag tänker jag inte göra det. Många ska fortsätta på kurs och några tycker att det räcker med kursande nu och det är helt ok. Om dom bara slutar och är nöjda. Det är superviktigt för mig.

Alla har olika syn på vad som är bra och vad som är nog. Någon är nöjd med att hunden inte längre bär sig åt som en tok så fort den ser en annan hund. En annan vill ha perfektion i alla momenten. Det är individuellt och det ska det vara. Någon går kurs för det sociala och någon är inte ett dugg intresserad av att vara social och vill bara träna hunden. I vissa grupper blir deltagarna så goda vänner att jag ibland undrar om jag behöver vara där egentligen. Fniss. I vissa kommer man inte lika nära varandra. Jag gör vad jag kan för att det ska bli en trevlig stämning i alla fall och för det mesta lyckas jag. Vad deltagarna vill ha är som sagt olika och när man är nöjd och inte längre tycker sig behöva gå kurs är så olika. Dock vill jag med detta säga att träning är färskvara. Använder man inte det man lärt in och tränar lite då och då kommer hunden att "glömma" det. Det är ofta lätt att plocka upp igen men träna måste man. Hela livet.

Nu ska jag baka till veckans första avslutning. Det blir en hel del kakor denna veckan och mycket kaffekokande. Det är kul och lite blödigt. Det kan inte hjälpas.

Ha en underbar dag!

Kram

12 maj 2014

Comments powered by Disqus