Avslut

Godmorgon!

Det är dags för årets sista lektioner på hundskolan och jag summerar i ett enda ord. Fantastiskt! Aldrig kunde jag väl tro att så många skulle bry sig som de har gjort. Redan nu fylls det på i kurserna som inte startar förrän en bit in i januari. Jag har fått så många nya underbara vänner. Man har ställt upp och kommit med ideér som blivit rena succén. Jag har blivit utmanad som aldrig förr med att komma med lösningar på olika saker. Jag har fått jobba hårt för att få allt att gå ihop. Och jag har älskat varje minut.

Allt har inte varit guld och gröna skogar. Tråkigheter har också funnits med i årets hundår men det har jag lämnat bakom mig och ser framåt istället. Det gangnar ingen att gräma sig över saker som varit. Jag är tacksam över det jag har och allt annat är obetydliga detaljer. Jag kommer fortsätta i den lilla skala jag gör. Det får aldrig bara bli ett jobb. Jag har skitroligt och så ska det förbli. Annars får det vara.

Nu ska jag sluta med att sitta här och vara blödig. Det blir kortslutning i tangentbordet om jag inte slutar nu. Nu måste jag komma på ett sätt att vara ute i kylan utan att andas in det kalla genom mina ömma bihålor. Jag får dra på mig en rånarluva och hoppas att alla hör mig ändå trots att jag mumlar i skägget. Det ska dessutom börja snöa har dom sagt men se det hindrar inte oss hundnördar. Då får det vara naturkatastrof.

Efter kurserna ska hundarna få busa och leka och vi ska fika och prata. Finns en risk att jag inte låter dem åka hem igen. Det kommer ju att dröja så länge innan jag får göra det jag älskar mest av allt. Träna, prata och lösa hundproblem. Hur ska jag kunna vänta ända till januari innan jag får göra det igen. Kan vi inte strunta i julen och fortsätta som vi gör? Jag tror att jag kommer att försöka locka ut hundfolket i mellandagarna för att träna lite. När jag klättrar på väggarna och saknar dem för mycket.

Nu ska jag ägna mig en stund åt mannen som sitter mitt emot som försöker ha en konversation med mig medan jag knappar på mitt tangentbord. Han är också viktig.

Ha en underbar dag.

Kram

 

9 dec 2012

Comments powered by Disqus