Att vi vågar!

Godmorgon!

Tänk att vi vågar ha hund! Med en lag som säger att jag alltid är ansvarig för vad min hund gör oavsett situation kan man bli lite mörkrädd när man tänker efter. Det spelar ingen roll om jag gjort rätt eller fel. Om min hund biter eller förstör är det ändå jag som är ansvarig. Jag vet inte hur det skulle se ut om det skulle vara annorlunda men lite otäckt är det om man tänker efter.

Min hund är kopplad. Lös hund kommer springande. Min hund biter och skadar den lösspringande hunden i försvar. Jag är ansvarig trots att det är jag som är den ansvarsfulla hundägaren här.

En person beter sig på ett, för min hund, hotfull sätt och min hund varnar. Personen lyssnar inte på varningen och hunden biter i rent försvar. Mitt fel.

Ett barn omfamnar min hund som står bunden utanför butiken (gör inte detta, av flera skäl) och hunden nafsar för att den blir rädd. Mitt fel.

Jag är alltid ansvarig oavsett anledningen min hund gör det den gör. Trots att jag lite slarvigt skulle kunna säga att mina hundar aldrig skulle bita någon så är det så klart inte sant. Alla hundar kan bitas. Om situationen är tillräckligt skarp, hunden har ont, ja, det finns många anledningar till att hunden skulle kunna reagera som den hund den är.

Det är inte lite lagen begär av både hund och hundägare. Se över din hemförsäkring. Se till att det ingår en ansvarsförsäkring om olyckan skulle vara framme. Att hunden ska vara försäkrad är en självklarhet men många tänker inte på att se till att även gardera sig för de fall där hunden förstör saker. Då är det ofta hemförsäkringen som gäller. En ansvarsförsäkring kan bespara dig många tusenlappar om det händer något. Kolla upp med ditt försäkringsbolag vad som gäller innnan olyckan är framme. Man kan aldrig vara säker på att inte olyckan är framme.

Jag har aldrig trots mina många år som hundägare varit ute för detta men kan jag vara säker på att det aldrig händer? Nej, det kan jag inte. Inte så länge jag har med levande varelser att göra.

Ha en underbar dag!

Kram

28 jan 2013

Comments powered by Disqus