Åska.

Godmorgon!

Nu har det åskat. Igen. Det får gärna sluta med det. Våra hundar gillar inte detta speciellt mycket. Eller inte alls egentligen. Att Selma är rädd för Tors hammare förvånar mig egentligen inte alls eftersom hon är som hon är men att Doris filbunken är rädd är lite mer underligt. Hon har gått från att inte alls bry sig till att mycket tydligt tala om att det dundrar genom att klättra upp i knät på oss och slicka frenetiskt på oss.

Vi agerar som de kloka hundägare vi är.......skyddar oss så mycket det går från vassa klor och blöta tungor. Det är inte så lätt att inte reagera alls när man har en 35 kg tung hund i knät som gör sitt yttersta för att slicka bort solbrännan! "Ge inte hunden någon uppmärksamhet alls för då förstärker du dess rädsla!" Jo pyttsan. Försök att inte låtsas om en hund som står en centimeter från näsan på dig. (Då tackar man högre makter för att hunden har bra andedräkt.) Man har dessutom ytterligare en hund som använder ens lår till klösbräda och det gör ont!

Om det ska fortsätta åska mycket i sommar finns det en risk att någon ringer myndigheterna och anklagar någon av oss för misshandel. Vi kommer att se ut som förloraren i en boxningsmatch.  Det är synd om våra päls-älsklingar. Jag skämtar om det för att man kan inget annat. Vi har försökt med det mesta och att ge dom droger funkar ju till nyår men inte när det åskar. Dessutom vill jag inte stoppa i dom en massa skit. Vi härdar ut. Både dom och jag och ber till de högre makterna att skona oss så mycket som möjligt från blixt och dunder resten av sommaren.

Ha en underbar dag!

Kram

9 jul 2014

Comments powered by Disqus