Ärligt talat

Godmorgon!

Gårdagen var en av de värsta dagarna på länge. Det duggade tätt av tråkigheter och orättvisor. Men. Idag är en ny dag och jag mår toppen! Så lätt går det inte att knyckla ihop mig numera. Jag har sovit gott och vaknar visserligen med en lätt huvudvärk men det är bara huvudet som vill påminna mig om att använda det.

Det här är min blogg med tonvikten på min. Jag skriver till nästan hundra procent om generella saker åtminstone vad gäller hundar och hundträning. En och annan gång nämner jag namn men endast när jag vet att det är ok. Emellanåt är det någon som tycker sig känna igen sig i det jag skriver och till dig kan jag säga att det förmodligen beror på att det är ett vanligt förekommande problem jag stöter på och handlar inte om dig personligen. Att man känner igen sig innebär inte att någon annan gör det. Ofta är det en blandning av många på en gång och handlar ytterst sällan om en person.

Ta t ex problemet med uppfattningen om att man ska brotta ner hunden på sidan när den bråkar. Det här är något jag får höra lite då och då och om någon känner igen sig i detta beror det på att detta är en alltför spridd uppfattning och jag kommer aldrig, aldrig att sluta skriva om hur fel detta är. Tar man illa vid sig av att jag säger att man har en fullständigt fel uppfattning enligt mig så får det vara så.

Jag tassar inte på tå i vissa saker. Speciellt saker som handlar om hundars välbefinnande. Jag kommer aldrig att väga det jag säger på guldvåg här i bloggen. Tar du illa vid dig så sluta läs. Det handlar inte om någon speciell person men om jag kan få någon att tänka till lite och kanske ifrågasätta sin uppfattning i det jag skriver när det handlar om feluppfattningar om hundar så är det ok om man tar det personligt. Om det kan hjälpa hunden. Uppriktigt sagt så skiter jag i människan bakom i det fallet. Där handlar det om hunden. Punkt slut!

Som jag sa så mår jag väldigt bra idag igen. Det som sker, det sker. Jag har ingen möjlighet att styra i vissa saker därför släpper jag det helt och hållet för min egen del. Livet är alldeles för gott just nu för att jag ska sitta här och ta upp värdefull tid med att sitta och reta mig på saker och ting. Nu koncentrera jag mig på det som är viktigt.

Att en sån skitdag som det var igår kunde avslutas så bra som den gjorde med två väldigt bra lektioner i Malmö och jag körde hem väldigt nöjd med duktiga hundägare och hundar på näthinnan bevisar att det är det som jag ska ta med mig till nästa dag. Allt annat är oviktigt.

Ha en underbar dag!

Kram

 

23 jan 2013

Comments powered by Disqus