Arbetsdag!

Godmorgon!

En vecka kvar av semestern. Dagen idag tänker jag tillbringa med att jobba. Anteckningsblocket är fullt av just anteckningar med allt som ska göras inför kursstarten och jag sätter mer än gärna tänderna i detta idag. Mannen i mitt liv var tvungen även han att hoppa in och jobba så här mitt i semestern så givetvis passar även jag på att göra det då.

Jag blir varm i hela kroppen när jag sitter och ska skicka ut påminnelsemail till alla anmälda och inser att jag kommer att få jobba som en liten tok de närmaste två månaderna. Fullt, fullt, fullt! Så roligt så det finns inte! Klicker med armband till alla nyanmälda är beställda och på väg. Doris har väl glömt vad en klicker är  (skamstruten på!) så en av dem får jag ta och jobba upp henne den här sista veckan på semestern.  Leksakerna som jag har bilen full av har fått lite för många skavanker så det blir till att även ta en tur till leksaksaffären för att kompleteringsinköpa lite nya. Det killar till lite i kroppen när jag sitter här och skriver detta. Det ska bli så jäkla roligt att sätta igång igen. Ingen ångest över att semestern börjar lida mot sitt slut här inte. :)

De som känner mig och som följer min blogg har läst förr att jag är pedant när det gäller att ha allting i ordning och klart i god tid innan kursstart. Alltid inte bara efter semestern. Det är nog på gränsen till icke friskt den nivå jag har på detta. Det ska vara som ett väloljat maskineri min hundskola. Inga frågetecken. Inget glömt. Stressen som uppstår om jag upptäcker att jag missat något är nog inte riktigt friskt. Jag vill inte lägga energi på problem av administrativ natur som tar tid och energi från det som är viktigast: mina kära kunder. Fyrbenta och icke minst de tvåbenta. Jag har sett en del hundtränare i mina dar och sett en liten brist på det sociala med människorna bakom hunden. De som egentligen går kurs. Jag är övertygad om att hemligheten bakom en bra hundtränare är den som kan läsa människan minst lika bra som hunden. Hunden bor hos människan och det är personen bakom hunden som är svaret på hur man ska råda till att lösa olika problem som uppstår med hunden. Det är inte så sällan det som är problemet nämligen. Människan. Nu kan detta ha blivit lite otydligt så jag får återkomma till detta ämne en dag när jag inte har bordet fullt av deltagarlistor och annat kul som ska bearbetas lite.

Nu trycker vi ner frukosten och efter det tar vi en liten tur till naturen så de lurviga blir nöjda och jag kan sitta och jobba resten av dan.

Ha en underbar dag!

Kram

8 aug 2014

Comments powered by Disqus