Ännu en intressant natt.

Godmorgon1

Ja, ännu en intressant natt är till ända i Pärup. Med skitsnack och blött gräs mellan tårna. Det började bra. Lilla jag och en bra bok intog sängen. Mellan nystärkta lakan och i prickig nattasärk gled jag ner i sänghalmen. Jag luktade gott av både tand- och handkräm. Det skulle snart förändras till det sämre. Om du som läsare är det minsta morgonvaken har du börjat ana vad denna natt innehöll. Med andra ord: Om du äter frukost medan du läser kanske du ska tänka om lite och eventuellt spara bloggläsandet till lite senare.

Boken lyckades inte hålla mig vaken trots att den handlade om en liten söt hattbutik i England och innehöll både envisa kvinnor och kärlek. Den är bättre än det låter och jag måste läsa en och annan töntig roman emellanåt så att jag tackar min lyckliga stjärna över att det finns människor som ger ut bra böcker om hundträning och läsa en sådan istället.

Nåja, så väl. Åter till natten. Jag somnade så sött med lilla söta huvudet på mitt nya, fina örngott. Det varade inte så länge. Snart stördes törnrosasömnen av en hund som vankade och vankade. Det betyder bara en sak. Någon mår inte bra. Jag öppnar ögonen och en centimeter från ögonvitan står Selma och talar ljudligt om att det inte är läge att ligga där och sova. Jag behöver gå ut!

Sagt och gjort. Släpper ut hunden och då passar så klart även Doris på att smita ut i det blöta gräset. Selma är inga problem att få in igen men se Doris anser att man lika bra kan sova på rygg i gräset. Hur blött det än är. Eftersom jag är av en annan åsikt tar jag några försiktiga steg ut i det blöta gräset för att övertala henne att komma in, barfota och trampar i.....det som behövde komma ut på Selma. Det som stack upp mellan tårna var inte gräs. Nejdå, så att.

Svordomarna osade och jag hoppade in på ett ben för att avlägsna det ovälkomna "pålägget" på foten. Äckligt är bara förnamnet och det tog ett tag att åter lukta tvål så jag kunde krypa ner i sängen igen. Hundarna var av förklarliga själ före mig in i sovrummet och min säng var inte längre som jag lämnade den. Nej, nu var fukten från blöta hundar tillagt i ekvationen. Som man bäddar får man ligga. Man kan inte bli arg på en blöt hund som ligger i sängen när man en gång gett dem tillåtelse att ligga där så det var bara att gilla läget. Lakanen var i alla fall fortfarande nystärkta. Blöta eller inte.

Jag knölade till kudden och klappade om Selma som intagit sin bädd nedanför min säng och somnat sött igen. Doris fläkte sig i vanlig ordning över mina ben i sängen. Jag blundade och då kopplades luktsinnet in. Visst luktar det fortfarande som ett stall här inne? Hade jag kanske missat något inomhus. Upp igen. Denna gång tände jag lampor efterhand som jag undersökte rum efter rum. Här tar vi inga risker. Jodå, det behövdes mattvätt lite här och där. Vad är det för mening med att klä sig i söt prickig nattasärk när man får ligga på alla fyra och skura mattor halva natten? Långt ifrån nystärkta lakan, fräsch som en nyponros luktande tand- och handkräm. Natten blev mest skit ändå.

Ha en underbar dag!

Kram

16 jun 2013

Comments powered by Disqus