Aktiveringsvecka.

Godmorgon!

 

Det har varit aktiveringsvecka på hundskolan och det är alltid lika roligt att se när deltagarna släpper loss och bara har roligt med hunden på det där helt kravlösa sättet. Jag börjar alltid med att säga att det spelar ingen roll om hunden lär sig att stoppa huvudet i en kon, gå i en åtta mellan benen eller slicka sig om munnen på kommando. Det viktiga är att hunden provar sig fram och använder huvudet. Jag får ofta påminna om att inte hjälpa hunden, åtminstone inte för mycket, för att komma i mål så fort som möjligt. Det är ju inte det som är det viktiga. Låt hunden försöka och uppmuntra den så mycket det bara går. Få hunden att känna sig duktig hela vägen. Ha kul!

Förutom att man har kul så kan man faktiskt lära hunden saker man kan ha nytta av i vardagen. Hjälpa till att stoppa tvätten i tvättmaskinen, hämta öl i kylen, tända och släcka lampor, ta av strumporna osv. Det är endast hundens fysiska hinder som sätter gränserna och husse/mattes fantasi. Jag har sett en hund gå på två parallella linor! Eller ställa sig med alla fyra tassarna i en alldeles för liten låda.

Varje gång jag håller min aktiveringsvecka så är det med lite blandade känslor. Det innebär att det veckan efter är avslutningar på kurserna. Vemodigt som vanligt. Alla ska få sina diplom. Dom har verkligen förtjänat dom. Jag har sällan haft en omgång där alla, precis alla jobbat som tusan utan att jag har fått knuffa på dem. Superkul. Jag är ganska säker på att nästa omgång som startar direkt efter blir precis lika kul. 

Idag ska jag inte jobba. Idag ska jag äntligen få lukta på mitt lilla nyfödda barnbarn. Äntligen!

Ha en underbar dag!

Kram

6 mar 2014

Comments powered by Disqus