Åh, boy!

Godmorgon!

Som sagt: åh, boy! Det här blir en intressant vecka! Harry tycker att Doris fortfarande luktar väldigt gott efter löpet och vi har fått situationen: hundar som inte kan vara tillsammans! Intressant. Jag har redan upptäckt att vi har för få dörrar i huset. Att slussa runt tre hundar varav den ena är liiiite ovillig och väger 80 kg kräver sin man/kvinna. Jag har fått ta till all pondus jag har för att få honom att lyssna. Det går ganska bra. Den här kvinnan har en del att lägga bakom orden kan man säga. Att försöka gulla med honom för att vara mer intressant än Doris är inte aktuellt. Nej, här är det kroppsspråk för hela slanten som gäller. Jag får använda hela kroppen när jag ska kommunicera med honom. Har ju gått upp en hel del sedan jag slutade röka så här är mycket kropp att tala med.

Det ska nog gå bra det här. Det blev bara inte riktigt som vi hade tänkt oss. Idag ska vi sätta en lina (eller tross!) på honom och se om kanske det går att få honom att lyssna på Doris när hon, ganska bestämt, säger tack, men nej tack till den uppvaktning som han försökte med igår. Stackars Doris är inte van vid att inte bli åtlydd när hon säger ifrån, vilket hon gjorde ganska bestämt, när han satte igång. Matte fick gå in och hjälpa. Hon var inte glad. Harry däremot var jätteglad! Lite väl glad!

Allt annat går alldeles utmärkt. Han både äter och sover hur gott som helst den käre Harry. Känner sig som hemma. Vi ska bara få honom att låta bli att para sig med husets värdinna så blir det så bra så. Javisst ja, vi kanske får förstärka staketet i trädgården på ett par ställe till. Det är inte riktigt anpassat för en kärlekskrank Harry upptäckte vi igår. Ett par pålar så är det löst. Allting löser sig med lite god vilja och lite fantasi. Som alltid.

Ha en underbar dag!

Kram

 

5 jan 2014

Comments powered by Disqus