100 % hängivenhet

Godmorgon!

Jag är 100 % i mycket. Jag är definitivt 100 % galen i böcker! Det finns knappt något bättre än att sitta där med en ny bok i handen. Min sextionde bok om hundar och hundträning är här!

2012-11-08-072845.jpg

Igår talade jag om att jag var beroende av goldenhår i munnen när jag sover. Idag kan jag avslöja ännu ett beroende. Hundböcker! Det första jag gör när jag köpt en ny bok är att andräktigt skriva mitt namn i den. Min bok! Därefter bläddrar jag försiktigt blad för blad igenom boken. Ibland blir jag besviken redan där men för det mesta killar det till i magen för att jag blir löjligt upphetsad över att jag redan då hittar saker som jag kan ta med mig i min kursplanering. Jag har köpt en och annan bok av författare som jag aldrig skulle hämta inspiration från men för mesta håller jag mig till böcker som behandlar hundträning efter mitt eget tänk.

Jag kan inte ännu varken förkasta eller rekommendera just denna bok eftersom jag fick den igår och bara hunnit just bläddra men det bådar gott. Författaren verkar ha samma åsikt om hundar som jag. Nämligen att det ska vara 100 % positivt i inlärningen. Doris och co suckar tungt när jag hämtar nya bokpaket i brevlådan och ivrigt skuttar hemåt med paketet i handen. Detta kommer att ta tid från dem och sedan kommer dom att utsättas för övningar som jag testar och ändrar. Varje kursomgång på Lottas Hundskola ska kännas lite fräsch och innehålla något nytt och då gäller det att jag inte fastnar i gamla rutiner. Mina stackars hundar får vara försökskaniner för att förhoppningsvis föra den positiva, roliga hundträningen framåt. Kul ska det alltid vara. Den dan jag står och tycker att jag upprepar mig som en gammal tjatig papegoja lägger jag ner det här. Jag hoppas att det dröjer mycket länge innan det händer. Förhoppningsvis aldrig.

Ha en underbar dag!

Kram

8 nov 2012

Comments powered by Disqus