10 goda råd.

Godmorgon!

Idag tänkte jag komma med lite goda råd när det gäller att behålla lugnet när hunden inte beter sig som vi tänk oss.

1. Du kommer hem och hunden ligger och solar på köksbordet.

Skynda dig och hämta en filt. Tänk på att det är hårt att ligga direkt på bordet. Ställ en skål med vatten vid sidan om din solande hund. Man blir törstig i värmen!

2. Hunden har grävt upp rabatten i trädgården och givetvis grävt precis där du själv varit och satt årets lökar.

Skyll dig själv! Att lura hunden på detta vis är inte snällt. Givetvis trodde den att du grävde ner något gott. Vad är väl en tulpanlök värd i detta läge. Nej, nästa gång ser du till att gräva ner ett saftigt köttben och hör sen!

3. Hunden apporterar inte bollen du kastar.

Här är svaret lätt som en plätt. Varje gång hundstackaren kommer med bollen så kastar du ju bara iväg den igen. Fattar du inte hur jobbigt det är att springa och hämta den heeeeela tiden???!!! Nej, bäst att behålla den för sig själv.

4. Hunden stjäl din kudde i sängen.

Hallå!! Vem sa att det var du som skulle ha kudden?? Var är hundens kudde? Tänkte du på det när du bäddade? Givetvis ska det finnas en kudde även till hunden och den ska så klart läggas på en plats hunden har bestämt. Om detta råkar vara där du brukar ligga så finns det alltid en fotända till dig.

 5.  Du kommer ut i köket och upptäcker att hunden ätit upp dagens fina biff du tänkt äta till middag.

Nu ska du tacka din fyrfotade vän som bara tänker på ditt eget bästa och hjälper dig att äta hälsosamt. Du har säkert redan fyllt veckans kvot av rött kött.

6. Hunden har bitit sönder posten när du kommer hem.

Åter dags att tacka hunden. Det var säkert bara tråkiga räkningar som man bara blir på dåligt humör av. Nu är du på gott humör när ni går ut på promenad tillsammans. Finns ingen anledning att hetsa upp sig över detta. Det kommer nya räkningar. Jag lovar!

7. Hunden kastar sig över en koskit och rullar sig.

Du har ju inte fattat någonting! Det är ju rena parfymen. Varför ska du vara den enda som får rulla deodorant under armarna? Det borde vara lika självklar rättighet för en hund. Att ni inte har samma åsikt om vad som luktar gott kan inte hunden hjälpa!

8. Hund står och luktar på samma fläck i all evighet. 

Ibland har någon helt enkelt lämnat söndagstidningen med alla bilagorna. Alla är lika intressanta och måste läsas med stor noggrannhet. Hunden är lika noga med att förkovra sig som du! Stör inte ett snille som spekulerar!

9. Hund väcker dig mitt i natten och vill ut endast för att lägga sig på gräsmattan och titta rakt ut i luften.

Inget illa menat husse/matte. Det blir bara lite varmt i sovrummet ibland och vad ska en pälsbeklädd stackars hund göra? Om dagens middag för de tvåbenta dessutom har bestått av ärtsoppa så kan du kanske förstå att man behöver hämta lite frisk luft. 

10. Hund överöser dig med pussar när du kommer hem även om den precis varit i kattlådan och käkat mellanmål.

Pussarna vill du ha eller hur? Bit ihop och stå ut!

 

Alla exempel ovan har är saker som hundar jag levt tillsammans med gjort. Dock är inte Doris skyldig till dem alla.

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

18 mar 2015

Comments powered by Disqus